Cookies

Pro vaše pohodlné používání našeho e-shopu potřebujeme souhlas se zpracováním souborů cookies. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Rozumím".

Nastavení cookies

Zde si můžete upravit cookies dle vlastních preferencí

Potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies, abychom vám mohli zobrazovat informace v souladu s Vašimi zájmy.

Souhlas můžete odmítnout zde

DOPRAVA ZDARMA až do neděle! Platí na celý sortiment. Více ZDE.

French Press

Manboxeo – naše produkty: Produkt #57 – French Press Bialetti

DSC_7161

French Press Bialetti

Co je to vlastně french press? French press je konvička pro přípravu kávy, která pomocí pístu s filtrem umožňuje oddělit vytvořený nápoj od kávové sedliny, tedy logru. Většinou je nádoba french pressu vyrobena ze skla a má plastové či kovové úchyty, držáky. Neznámějšími výrobci french pressů jsou Bodum (Melior), Bialetti a La Cafetière.V našich bednách French Press najdete konvičku značky Bialetti. V případě tohoto French Pressu je znatelný kladený důraz na zpracování každého detailu. Borosilikátové sklo a ušlechtilá nerezová ocel v kombinaci se značkou Bialetti je zárukou perfektního zážitku z přípravy a pití kávy.

Historie tohoto zařízení, díky kterému si svou poctivou a ničím nešizenou dávku kofeinu můžete dopřát kdykoliv a kdekoliv tam, kde je dostupná horká voda a nějaká ta namletá káva, sahá až do začátku 19.století. Největší boom ovšem French Press zažil v 60.letech 20.století, kdy se stal nedílnou součástí každé domácnosti a restaurace po celém světě. Vývojem techniky byl však postupně nahrazen automaty za tisíce a desetitisíce. Nic to ale nemění na tom, že příprava kávy pomocí French Pressu je velice jednoduchá a v komerčním prostředí se stále používá pro přípravu té nejkvalitnější jednodruhové výběrové kávy. Na rozdíl od přípravy espressa zde totiž není co zkazit!

Nyní se v bodech podívejme na přípravu kávy ve french pressu:

  1. Dejte vařit vodu – požadované množství k přípravě kávy a k tomu další vodu o objemu vašeho french pressu.
  2. Připravte si požadované množství kávy, nejlépe čerstvě umleté. Kávová zrna by měla být umletá nahrubo. 1 šálek kávy = jedna plná odměrka, která bývá k french pressu přiložena.
  3. Jakmile se voda začne vařit, odstavte ji. Naplňte french press vodou a nechte chvíli zahřát, vodu pak vylijte.
  4. Zbývající vodu určenou k přípravě kávy nechte zchladit na cca. 90°C, což by mělo při běžné pokojové teplotě trvat asi 30 sekund.
  5. Nasypte nahrubo namletou kávu do french pressu.
  6. Zalijte kávu horkou vodou tak, aby byla voda těsně nad namletou kávou – tím dojde ke spaření kávy. Nechte kávu malou chvíli „pracovat“.
  7. Doplňte french press požadovaným množstvím vody a zamíchejte.
  8. Umístěte víčko french pressu s vytaženým pístem, aby teplo neunikalo ven. Zatím píst nestlačujte dolů.
  9. Po 3-4 minutách začněte pomalu stlačovat píst dolů. Píst stlačujte rovně, aby se sítko neoddálilo od stěny french pressu a káva neunikla nahoru.
  10. Jakmile stlačíte píst úplně dolů, můžete kávu nalévat, nejlépe do předehřátých šálků.