Cookies

Pro vaše pohodlné používání našeho e-shopu potřebujeme souhlas se zpracováním souborů cookies. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Rozumím".

Nastavení cookies

Zde si můžete upravit cookies dle vlastních preferencí

Potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies, abychom vám mohli zobrazovat informace v souladu s Vašimi zájmy.

Souhlas můžete odmítnout zde

DOPRAVA ZDARMA až do neděle! Platí na celý sortiment. Více ZDE.

Salám Saturn se zeleným pepřem

Manboxeo – naše produkty: Produkt #59 – Salám Saturn se zeleným pepřem

Česnekový salám

Salám se zeleným pepřem

Tento trvanlivý salám s výraznější příchutí zeleného pepře najdete v naší Bedně pro gurmána jak v menším tak větším provedení bedny. Salám je vyráběn dle originální receptury a je vyhledávaný právě pro svou výraznou chuť, kterou mu dodávají kuličky zeleného pepře. Jedná se o masný výrobek trvanlivý – fermentovaný a je vyroben z vepřového a hovězího masa, směsi koření a zeleného pepře. Nemusí být skladováno při chladírenských teplotách, je vyráběn bez lepku a minimální trvanlivost je 90 dnů. Hodí se perfektně k čerstvému pečivu, ale určitě si ho vychutnáte i samostatně.

Tradiční česnekový salám je vyráběn ve společnosti Kmotr, co je producent trvanlivých masných výrobků v České republice s více než padesátiletou tradicí. Společnost je proslulá zejména výrobou trvanlivých fermentovaných salámů. Objem produkce tohoto sortimentu je v zemi vůbec největší. Kvalita produktů značky KMOTR je zajištěna dodržováním dvou hlavních zásad. První zásadou je nákup vybrané suroviny, tj. masa a koření, druhou potom zpracování suroviny na finální výrobky. Rozhodující surovinou pro produkty značky KMOTR je vepřové libové maso a sádlo, v menší míře i maso hovězí. Vepřové maso pochází jak z české produkce, tak z vybraných jatek v rámci EU (Německo, Dánsko, Holandsko). Hovězí maso je výhradně českého původu. Dodaná surovina musí splňovat předepsaná kritéria, při jejím nedodržení se ihned vrací zpět dodavateli.

Zpracování surovin na salámové dílo, jeho plnění do obalových střev a další ošetření probíhá na strojích a zařízeních převážně německého původu, jejichž špičková kvalita je spolu s vychovaným a zkušeným personálem zárukou jakosti finálních masných produktů. Samozřejmostí je pravidelná kontrola organoleptických vlastností polotovarů i hotových výrobků doplněná pravidelným mikrobiologickým a chemickým vyšetřením v akreditovaných laboratořích.

A proč se vlastně firma jmenuje Kmotr? Společnost dlouhou dobu zamýšlela vytvořit obchodní značku pro své výrobky. Značku, která by na trhu byla spojována s pojmem pro kvalitní produkty. Zároveň značku, kterou si zákazníci budou dobře pamatovat a jejíž logo by bylo nepřehlédnutelné. Není snadné takovou značku vymyslet a stvořit. Nejinak tomu bylo i s „Kmotrem“. V tomto případě vyjadřuje slovo kmotr zkratku pro kroměřížské (km) trvanlivé (tr) salámy.