Cookies

Pro vaše pohodlné používání našeho e-shopu potřebujeme souhlas se zpracováním souborů cookies. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Rozumím".

Nastavení cookies

Zde si můžete upravit cookies dle vlastních preferencí

Potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies, abychom vám mohli zobrazovat informace v souladu s Vašimi zájmy.

Souhlas můžete odmítnout zde

DOPRAVA ZDARMA až do neděle! Platí na celý sortiment. Více ZDE.

Lahodná medovina s příchutí skořice

Medovina se skořicí, Medová pochoutka, Malinový džem

Skořicová medovina

Manboxeo – naše produkty: Produkt #23 – Skořicová medovina

Už jste někdy ochutnali skořicovou medovinu? Že ne, ale zní vám to lákavě? Pokud vám dělá chutě jen samotný název, tak mrkněte do naší Bedny pro mlsouna XXL, kde tuto specialitu zaručeně najdete. Proces výroby tohoto alkoholického nápoje probíhá přírodní tzv. „studenou cestou“, což znamená, že se medovina nevaří. Díky tomuto přirozenému procesu kvašení si medovina uchová veškeré zdraví prospěšné látky. Škodova medovina je přírodní produkt vzniklý kvašením vybraných medů českého původu.

Medovina je tradiční, zdravý alkoholický nápoj, který provází lidstvo od nejstarších dějin. Med a jeho produkty se od pradávna používají k léčení široké škály potíží. Obecně je možné medovinu charakterizovat jako nápoj vznikající kvasným procesem medového roztoku. Tento je pak zušlechťován bylinami a kořením, které se liší podle receptur. Medovina se podává chlazená nebo zahřátá na max. 55°C, při vyšší teplotě ztrácí své unikátní vlastnosti. Je to tradiční nápoj na našem území. Chlazená medovina je výborným aperitivem a ohřívaná zas příjemně rozehřeje. Míchaná medovina s dalšími nápoji dodává aroma a samotná má blahodárné účinky na zdraví.

Medovina je jedním z nejstarších alkoholických nápojů. Zprávy o tomto nápoji pocházejí již z Řecka a Říma. Zejména je pak spojována s keltskými, germánskými a vikinskými kmeny, které hojně využívaly vlastnosti kvašení cukru obsaženého v medu k výrobě alkoholického nápoje “Metheglinu“. Podle výrobního postupu můžeme medoviny rozdělit na nevařené – med se smíchá s vodou za studena, případně za mírně zvýšené teploty (tento postup se využívá u kvalitnějšího medu) a na vařené medoviny, kdy se nechá med s vodou mírně povařit, přičemž je sbíraná vznikající pěna. Nápoj se vaří tak dlouho, dokud se nepřestane tvořit pěna. Dalším druhem jsou ovocné medoviny, kde je část medu nahrazena ovocnou šťávou. Nebo v případě Škodovy medoviny je dochucováno skořicí.

Medovina je opravdu vynikající nápoj s dlouhou tradicí a ještě lepší je v kombinaci s voňavou skořicí!