Cookies

Pro vaše pohodlné používání našeho e-shopu potřebujeme souhlas se zpracováním souborů cookies. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Rozumím".

Nastavení cookies

Zde si můžete upravit cookies dle vlastních preferencí

Potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies, abychom vám mohli zobrazovat informace v souladu s Vašimi zájmy.

Souhlas můžete odmítnout zde

Oslavte s námi Oktoberfest. Skvělé pivní NOVINKY, akce 1+1 zdarma a doprava zdarma. Více zde.

Bhut Jolokia uzené chilli papričky

Manboxeo – naše produkty: Produkt #26 – Bhut Jolokia uzené chilli papričky

Uzené sušené papričky

Uzené sušené papričky

Indické Bhut Jolokia chilli papričky jsou známé svou extrémní pálivostí. Nyní můžete vyzkoušet přímo pekelnou pálivost snoubící se silným kouřovým aroma v naší Bedně s chilli EXTRA PÁLIVÁ. V  roce 2006 byla Bhut Jolokia označena za nejpálivější papričku na světě. V Guinnessově knize rekordů je uvedena s pálivostí 1,001,304 SHU. Uzené papričky jsou ideální pro přípravu omáček, jako dochucovadlo nebo pro zpestření pokrmů. Určitě je, ale také využijete například jako ozdobu jednohubek při posezení s přáteli u piva.

Produkt je výrobkem první české chilli farmy, která produkuje čerstvá semena chilli papriček vypěstovaných přímo v České republice. Od roku 2012 také jako první v České republice vyrábí z vlastních chilli papriček například chilli omáčky, pod názvem značky Mučíto a další výrobky.  Semena chilli paprik procházejí přirozeným pozvolným schnutím, byla několikrát ručně kontrolována pro zajištění co nejvyšší kvality osiva. Semena chilli paprik jsou skladovány při konstantních podmínkách, které výrazně prodlužují dobu, po kterou jsou schopna klíčit. Touto péčí je zaručena jednak rychlá a také vysoká klíčivost semen chilli paprik.

Látka obsažená v chilli papričkách se jmenuje „kapsaicin“. Jedná se o rostlinný alkaloid, který dráždí receptory nervových zakončení jazyka a tím způsobuje pocit pálení. Kapsaicin povzbuzuje krevní oběh, snižuje hladinu sérového cholesterolu a omezuje tvorbu tukových depozit v tepnách. Kromě toho ředí krev a předchází tak vzniku trombózy, srdečního infarktu a mozkové mrtvice. V poslední době se o chilli diskutuje jako o náhražce Aspirinu.

Silné antibakteriální vlastnosti kapsaicinu jsou účinné rovněž v prevenci chronických zánětů dutin proti ucpanému nosu. Červené plody pomáhají snižovat vysokou hladinu inzulinu v krvi. Australští vědci prokázali, že množství inzulinu potřebného ke snížení krevního cukru po jídle je nižší, jestliže pokrm byl kořeněn chilli. Tvoří-li chilli pak pravidelnou součást jídelníčku, potřeba inzulínu klesne ještě níže. Navíc bylo zjištěno, že účastníci výzkumu, kteří ve své kuchyni čili papričky obvykle nepoužívají, měli sníženou chuť k jídlu, a to zvláště na tučné, slané a sladké pokrmy.

Chilli papričky tudíž nejsou jen velice chutným pokrmem, ale především zdravě prospěšným!