Pro vaše pohodlné používání našeho e-shopu potřebujeme souhlas se zpracováním souborů cookies. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Rozumím".
Zde si můžete upravit cookies dle vlastních preferencí
Potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies, abychom vám mohli zobrazovat informace v souladu s Vašimi zájmy.
O tom, jak vlastně vzniklo slovo RUM se vypráví mnoho příběhů. Některé mluví o tom, že původním označením rumu byl výraz rumbullion, což v překladu znamená velká vřava a slovo rum tak mohl vzniknout jeho zkrácením. Jiní vypravěči zase tvrdí, že název rumu se odvozuje od holandských velkých sklenic na alkoholické nápoje, které se nazývají roemer (angl.rummer). V neposlední řadě nelze pominout ani teorii o tom, že slovo může pocházet i z latinského názvu pro cukr a cukrovou třtinu - saccharum
Dalším specifikem tohoto alkoholického nápoje je fakt, že v současnosti neexistují u výroby rumu jednotná pravidla. Zákony, které kontrolují produkci rumu v jednotlivých státech jsou výsledkem rozdílných lokálních tradic. Např. podle mexických zákonů musí tamní rum zrát nejméně osm měsíců, v Dominikánské republice a Panamě musí rum zrát jeden rok a ve Venezuele dva roky. Rovněž se liší i výrobní procesy kvašení a destilace.
Tento polosladký rum vznikl v roce 1890 v Nikaraguy za účelem oslavy ukončení sběru cukrové třtiny. Lidé si ho ale záhy oblíbili natolik, že ho firma začala vyrábět ve velkém. Rum se dodnes vyrábí podle starodávného rodinného receptu. Základem jsou kvalitní přírodní ingredience a hlavně čas, který stařenému rumu propůjčuje jeho neodolatelnou chuť. Prim v chuťových složkách hraje nugát, který postupně střídají tóny pikantního koření a dubové kůry. Rum zraje v sudech z bílého amerického dubu.
K popíjení prémiových rumů není nezbytné se omezit pouze na pár kapek vody či několik kostek ledu. Značná část výrobců doporučuje ke konzumaci rumů například plátek pomeranče či jiné ovoce nebo opravdu kvalitní čokoládu. Naše dárková bedna s rumem obsahuje následující doplňky:
Noblesní čokoláda k rumům XC Venezuela 70% - hořká čokoláda XC Venezuela je omamný blend 23 druhů koření s květem chrpy a dubového dřeva v 70% single origin hořké čokoládě ze Saint Domigue, kde kontrapunkt tvoří špetka soli „fleur de sel” z Camargue. Tato čokoláda byla speciálně vytvořena ke snoubení se stařenými RUMY s tóny vanilky, kakaa, dřeva a koření. Konzumace této čokolády s rumem je následující:
1) zavěste XC čokoládu na okraj Vaší sklenice s rumem
2) přivoňte a v klidu objevte společné aroma rumu a XC čokolády
3) ukousněte kousek čokolády a nechte ji rozplynout na jazyku
4) poté se přes ni napijte rumu
Mléčná čokoláda s jamajským rumem 100 g – užijte si pravou chuť Karibiku! 7letý jamajský rum tvoří spolu s výjimečně jemnou mléčnou čokoládu naprosto neodolatelnou kombinaci. Tuto plněnou čokoládu si nejlépe vychutnáte se skleničkou oblíbeného alkoholu.
Tradiční francouzská jelení terina s koňakem – Božsky jemná a zároveň bohatá chuť jeleního masa propojená s kvalitním koňakem, burgundským vínem, a dokonce i příměsí foie gras. Terinaje nejlepší za studena na lehce opečené bagetě.
Višně s rumem - opilé ovoce vhodné pro milovníky rumu. Snoubení zralých višní a rumu v jedné zavařenině je opravdovou specialitou. Jedná se o poctivou domácí delikatesu, která neobsahuje jakékoliv konzeravanty či dochucovadla...
Hovězí sušené maso Jerkyboxeo 25 g – jerky je nasolené výhradně solí z Mrtvého moře a neobsahuje lepek ani žádné přidané glutamáty. Nezaměnitelná slaná chuť tohoto hovězího jerky patří k nejoblíbenějším a oceníte ji jako rychlou a chutnou energetickou svačinku.
Ledové kameny – zapomeňte na obyčejný led, který se rozpouští a tím jen ředí váš oblíbený nápoj. Tyhle chladicí kostky stačí na chvíli vložit do mrazáku a nasypat do sklenice – plní funkci klasického ledu bez toho, aby měnily chuť nápoje. Navíc neplavou na hladině, ale potopí se na dno sklenice, a proto nepřekáží při konzumaci. Kostky lze použít opakovaně.
Nub Cameroon - tento výjimečný doutník má intenzivní chuť kávy a cedru. Dým je krémově sladký, proto si ho užijete především k odpolední kávě nebo k dezertu.
Oliva Connecticut Reserve - všichni fajnšmekři jistě ocení tento neobvyklý kuřácký zážitek. Je vyrobený ze směsi nikaragujských tabáků s ekvádorským krycím listem, který tomuto silnému doutníku dodává krémovou chuť.
Výroba chipsů v Anglii zažívá nebývalý boom a my jsme hrdí na to, že vám přinášíme ty nejlepší z nejlepších! Za těmito chipsy stojí malá rodinná firma z jihovýchodní Anglie. Vyrábí se ručně a s maximálním ohledem na životní prostředí – nenajdete v nich žádné přísady, které by nebyly 100% přírodního původu. Brown Bag Crisps se mohou pyšnit i několika oceněními prestižní soutěže Great Taste Awards.
K výrobě těchto nejlepších evropských chipsů se používají výhradně kvalitní britské brambory certifikované označením Red Tractor. To zaručuje bezpečnou farmářskou produkci bez zbytečné chemie a s láskou k přírodě.
Křupavé, ručně vyráběné Brown Bag Crisps s rozmarýnem a mořskou solí 40 g – tyto chipsy tvoří oblíbený a výrazný rozmarýn, který jemně podtrhuje kvalitní mořská sůl. Bez lepku, vhodné pro vegany.
Křupavé, ručně vyráběné Brown Bag Crisps s příchutí uzeného chilli 40 g – výrazné aroma má na svědomí kouř z bukového dřeva, který je doplněný trochou prášku z chilly papričky Scotch Bonnet. Bez lepku, vhodné pro vegany.
Manboxeo - když obyčejné dárky pro muže nestačí!