Extra panenský olivový olej s chilli papričkami

Manboxeo – naše produkty: Produkt #9 – Olivový olej s chilli Habanero

Habanero olej

Olivový olej s chilli Habanero

Olivový olej s chilli Habanero, nesmí chybět v naší Bedně s chilli VELMI PÁLIVÁ, neboť je to výrobek, který je součástí každé kuchyně správného gurmána. Chilli olej se skvěle hodí k přípravě salátů, ke grilovanému masu, při pečení či ochucení těstovin.

Používání a konzumace olivového oleje je považována za zdraví prospěšnou, protože obsahuje mono-nenasycené mastné kyseliny a vitamin E, snižuje hladinu cholesterolu v krvi a pomáhá chránit žaludeční a střevní sliznici a napomáhá lepšímu fungování jater, žlučníku a slinivky. Proto je právem nazýván „elixírem života“.

V Evropě se olivovník stal významnou a charakteristickou kulturní dřevinou Středomoří. Ostrov Kréta je považován za kolébku olivového oleje a i v dnešní době jsou krétské oleje vysoce ceněny. Olivový olej je na Krétě základní potravinou a přičítá se mu i dlouhověkost místních obyvatel, kteří se často dožívají více než sta let. Strom, na kterém rostou plody olivy, čerpá prý svou sílu ze slunce a moře. Tato tradiční součást italské, řecké a španělské kuchyně má neuvěřitelný ochranný vliv na lidský organismus. Ostatně už ve starém Řecku psal Homér o olivovém oleji jako o tekutém zlatu. Má nezaměnitelnou chuť a k tomu obsahuje méně nasycených mastných kyselin než jiné oleje.

Extra panenský olivový olej s chilli Habaneros je ručně vyráběný bez použití chemických konzervantů, aromat, lepku, laktózy a GMO. Součástí olivového oleje jsou sušené chilli papričky Habanero, rozmarýn, tymián a koriandr. Paprička habanero je odrůda papriky čínské. Její název je odvozen ze španělského pojmenování Havany. Jedná se o jednu z nejpálivějších chilli papriček vůbec. Nezralé habaneros jsou zelené, ale v průběhu zrání svou barvu mění. Nejběžnější barvy papričky jsou oranžová a červené, ale i bílá, hnědá a růžová jsou také občas k vidění. Typická zralá habanero je 2-6 cm velká.

Upozorňujeme na to, že pálivost je zpočátku velmi malá. Postupně se však zvyšuje tím, jak dochází k uvolňování kapsaicinu do oleje.

Cookies

Pro snadné a pohodlné používání našeho e-shopu potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "OK".

Nastavení cookies

Zde si můžete upravit cookies dle vlastních preferencí

Potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies, abychom vám mohli zobrazovat informace v souladu s Vašimi zájmy.

Souhlas můžete odmítnout zde