Extra panenský olivový olej s chilli papričkami
Manboxeo – naše produkty: Produkt #9 – Olivový olej s chilli Habanero
Olivový olej s chilli Habanero, nesmí chybět v naší Bedně s chilli VELMI PÁLIVÁ, neboť je to výrobek, který je součástí každé kuchyně správného gurmána. Chilli olej se skvěle hodí k přípravě salátů, ke grilovanému masu, při pečení či ochucení těstovin.
Používání a konzumace olivového oleje je považována za zdraví prospěšnou, protože obsahuje mono-nenasycené mastné kyseliny a vitamin E, snižuje hladinu cholesterolu v krvi a pomáhá chránit žaludeční a střevní sliznici a napomáhá lepšímu fungování jater, žlučníku a slinivky. Proto je právem nazýván „elixírem života“.
V Evropě se olivovník stal významnou a charakteristickou kulturní dřevinou Středomoří. Ostrov Kréta je považován za kolébku olivového oleje a i v dnešní době jsou krétské oleje vysoce ceněny. Olivový olej je na Krétě základní potravinou a přičítá se mu i dlouhověkost místních obyvatel, kteří se často dožívají více než sta let. Strom, na kterém rostou plody olivy, čerpá prý svou sílu ze slunce a moře. Tato tradiční součást italské, řecké a španělské kuchyně má neuvěřitelný ochranný vliv na lidský organismus. Ostatně už ve starém Řecku psal Homér o olivovém oleji jako o tekutém zlatu. Má nezaměnitelnou chuť a k tomu obsahuje méně nasycených mastných kyselin než jiné oleje.
Extra panenský olivový olej s chilli Habaneros je ručně vyráběný bez použití chemických konzervantů, aromat, lepku, laktózy a GMO. Součástí olivového oleje jsou sušené chilli papričky Habanero, rozmarýn, tymián a koriandr. Paprička habanero je odrůda papriky čínské. Její název je odvozen ze španělského pojmenování Havany. Jedná se o jednu z nejpálivějších chilli papriček vůbec. Nezralé habaneros jsou zelené, ale v průběhu zrání svou barvu mění. Nejběžnější barvy papričky jsou oranžová a červené, ale i bílá, hnědá a růžová jsou také občas k vidění. Typická zralá habanero je 2-6 cm velká.
Upozorňujeme na to, že pálivost je zpočátku velmi malá. Postupně se však zvyšuje tím, jak dochází k uvolňování kapsaicinu do oleje.