Cookies

Pro vaše pohodlné používání našeho e-shopu potřebujeme souhlas se zpracováním souborů cookies. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Rozumím".

Nastavení cookies

Zde si můžete upravit cookies dle vlastních preferencí

Potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies, abychom vám mohli zobrazovat informace v souladu s Vašimi zájmy.

Souhlas můžete odmítnout zde

Využijte slevu na všechny bedny a truhly s dopravu zdarma jen do neděle. Více zde.

Pomerančová zavařenina s příměsí whisky

Manboxeo – naše produkty: Produkt #39 – Pomerančová zavařenina s příměsí whisky

Pomerančová marmeláda s příměsí whisky

Pomerančová marmeláda s příměsí whisky

Svěží pomerančovou zavařeninu s příměsí whisky najdete v naší Bedně pro whiskaře. Jde o zavařeninu z čerstvých pomerančů, která se zvolna vaří na měděných pánvích bez pokličky a těsně před koncem varu se do ní přidává výběrová skotská whisky. Přesně takovýmto způsobem přichází na svět netradiční zavařenina s kousky pomerančů v elegantní sklenici. Má plné ovocné aroma a pikantní nádechem whisky. Na této zavařenině si pochutná každý milovník whisky, ale i ten kdo má vyvinuté chuťové buňky pro netradiční a vynikající pochutiny.

Zavařenina je výjimečná hlavně proto, že obsahuje příměs whisky značky Bowmore. Tato whisky pochází s palírny, kterou založil v roce 1779 John Simpson na březích jezera Loch Indaal ve Skotsku. Palírna se tak řadí k nejstarším legálním palírnám na ostrově. Vlastníkem je od roku 1963 Stanley Morrison. Když se palírna stala vlajkovou lodí společnosti, došlo ke změně názvu na Morrison-Bowmore. Od r. 1994 je společnost Morrison-Bowmore Distillers v držení japonské Suntory. V palírně proběhl proces, který by se dal nazvat demodernizací. Nerezové kádě byly vyměněny za nádoby z oregonské borovice. Tento krok směrem k tradicím přispěl společně s tím, že je zde zachována podlahová sladovna, ke zvýšení kvality už tak dobré whisky.

Spojení těchto dvou surovin se může zdát na první pohled vcelku zvláštní, ale pokud zavařeninu ochutnáte, tak už nebudete chtít žádnou jinou. Pomeranče dodají svěžest a whisky zas pikantní chuť. Zavařeninu je ideální si dát na čerstvé pečivo hned na snídani nebo na svačinu. Pomeranče totiž obsahují vysokou dávku vitamínu C, která nám pomáhá bojovat proti únavě, a lépe se potom soustředíme.  Chronická únava bývá často způsobena právě dlouhodobým nedostatkem vitamínu C. Často jen jeden pomeranč nebo chleba namazaný pomerančovou marmeládou stačí k tomu, aby nám pomohl se vzpružit.

Pokud rádi zkoušíte nové a netradiční chutě, vřele vám doporučujeme ochutnat i tuto pomerančovou zavařeninu s příměsí whisky!