• Doprava ZDARMA
  • Doručení od: 26.11.2019
  • Osobní odběr či Kurýr po Praze: 25.11.2019
  • Zvolte si datum doručení
Přijímáme vánoční objednávky 🎄 Doporučujeme dárek objednat již nyní. Zájem o bedny a truhly je obrovský a máme jich pouze omezené množství.
Trvanlivost všech dárků je do jarních měsíců 2020 a déle. Skladovatelnost do 25 °C. Z přepravní krabice není poznat, že se jedná o dárek od Manboxeo ;)

Pravá a Nefalšovaná Česká Slivovica Žufánek

Manboxeo – naše produkty: Produkt #8 – Slivovica Žufánek

Slivovica Žufánek

Slivovica Žufánek

Slivovice patří k nejoblíbenějším alkoholickým nápojům nejen v České a Slovenské republice, ale řadu příznivců najdete po celém světě. Poctivou českou slivovici z čerstvých slivek najdete také v naší Bedně se slivovicou.

Slivovice Žufánek je ušlechtilý ovocný destilát charakteristický svou chutí a vůní. Při výrobě této slivovice je použito ovoce pocházející z českých sadů v Bílých Karpatech, které jsou součástí ekologického zemědělství.  Vyrábí se z vyzrálých švestek s pevně stanovenými poměry odrůd a tím je zajištěna originálnost pravé slovácké slivovice. Navíc je balená v krásně designovaných skleněných lahvích, což dělá nápoj dokonalý po všech směrech.

A jak se vůbec taková slivovice vyrábí? Není to vůbec jednoduchý proces a výroba může trvat několik měsíců. Vše začíná sklizní a tříděním švestek, kterým se říká trnky. Z čistého a zralého ovoce se pak připraví kvas, který je dopraven do uzavřených nerezových tanků. Poté nastává nejdůležitější část výroby, což je kvašení. Kvas zraje minimálně 60 dnů. Kvašení u slivovice Žufánek není ničím urychlováno, neboť by to mohlo narušit dokonalou chuť tradiční slivovice. Samotná výroba lihoviny se pak nazývá destilace, kdy se z kvasu jedním procesem získává 3x destilovaná slivovice s typicky švestkovou vůní a jemnou chutí. Takto čerstvě vypálená slivovice má až 55% stupeň lihovitosti, proto se musí snížit pramenitou vodou na finálních 50%. V konečné fázi pak slivovice zraje ve sklepě v nerezových nádržích při teplotě kolem 12°C. Zde leží v klidu až 12 měsíců, aby bylo dosaženo harmonie v chuti a vůni.

Firma žufánek má dlouholeté zkušenosti s výrobou lihovin a cílem firmy je budovat tradiční ovocný lihovar se zaměřením na výrobu přírodních destilátů a likérů. To aby byla chuť nápojů opravdu přírodní je podpořeno tím, že samotná výroba probíhá v režimu ekologického zemědělství, které je doplněno BIO certifikací.

Doporučovaná teplota podávání a skladování slivovice je 10 – 18°C.