Cookies

Pro vaše pohodlné používání našeho e-shopu potřebujeme souhlas se zpracováním souborů cookies. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Rozumím".

Nastavení cookies

Zde si můžete upravit cookies dle vlastních preferencí

Potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies, abychom vám mohli zobrazovat informace v souladu s Vašimi zájmy.

Souhlas můžete odmítnout zde

Využijte slevu na všechny bedny a truhly s dopravu zdarma jen do neděle. Více zde.

Pravá a Nefalšovaná Česká Slivovica Žufánek

Manboxeo – naše produkty: Produkt #8 – Slivovica Žufánek

Slivovica Žufánek

Slivovica Žufánek

Slivovice patří k nejoblíbenějším alkoholickým nápojům nejen v České a Slovenské republice, ale řadu příznivců najdete po celém světě. Poctivou českou slivovici z čerstvých slivek najdete také v naší Bedně se slivovicou.

Slivovice Žufánek je ušlechtilý ovocný destilát charakteristický svou chutí a vůní. Při výrobě této slivovice je použito ovoce pocházející z českých sadů v Bílých Karpatech, které jsou součástí ekologického zemědělství.  Vyrábí se z vyzrálých švestek s pevně stanovenými poměry odrůd a tím je zajištěna originálnost pravé slovácké slivovice. Navíc je balená v krásně designovaných skleněných lahvích, což dělá nápoj dokonalý po všech směrech.

A jak se vůbec taková slivovice vyrábí? Není to vůbec jednoduchý proces a výroba může trvat několik měsíců. Vše začíná sklizní a tříděním švestek, kterým se říká trnky. Z čistého a zralého ovoce se pak připraví kvas, který je dopraven do uzavřených nerezových tanků. Poté nastává nejdůležitější část výroby, což je kvašení. Kvas zraje minimálně 60 dnů. Kvašení u slivovice Žufánek není ničím urychlováno, neboť by to mohlo narušit dokonalou chuť tradiční slivovice. Samotná výroba lihoviny se pak nazývá destilace, kdy se z kvasu jedním procesem získává 3x destilovaná slivovice s typicky švestkovou vůní a jemnou chutí. Takto čerstvě vypálená slivovice má až 55% stupeň lihovitosti, proto se musí snížit pramenitou vodou na finálních 50%. V konečné fázi pak slivovice zraje ve sklepě v nerezových nádržích při teplotě kolem 12°C. Zde leží v klidu až 12 měsíců, aby bylo dosaženo harmonie v chuti a vůni.

Firma žufánek má dlouholeté zkušenosti s výrobou lihovin a cílem firmy je budovat tradiční ovocný lihovar se zaměřením na výrobu přírodních destilátů a likérů. To aby byla chuť nápojů opravdu přírodní je podpořeno tím, že samotná výroba probíhá v režimu ekologického zemědělství, které je doplněno BIO certifikací.

Doporučovaná teplota podávání a skladování slivovice je 10 – 18°C.