Cookies

Pro vaše pohodlné používání našeho e-shopu potřebujeme souhlas se zpracováním souborů cookies. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Rozumím".

Nastavení cookies

Zde si můžete upravit cookies dle vlastních preferencí

Potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies, abychom vám mohli zobrazovat informace v souladu s Vašimi zájmy.

Souhlas můžete odmítnout zde

Oslavte s námi Oktoberfest. Skvělé pivní NOVINKY, akce 1+1 zdarma a doprava zdarma. Více zde.

Pravé italské pesto

Manboxeo – naše produkty: Produkt #60 – Rajčatové a bazalkové pesto

Nejznámější a nejzákladnější surovina italské kuchyně je pesto. Pesto je odvozeno z italského slova pestare – tlouci, mlátit. Tradiční příprava pesta spočívá v rozdrcení a tření listů bazalky v mramorovém hmoždíři dřevěnou paličkou. Základním pravidlem u pesta je, že musí dominovat bylina, ze které je pesto připraveno. Tato italská delikatesa samozřejmě nesmí chybět ani v našich bednách, rajčatové a bazalkové pesto najdete v Bedně pro býložravce.

DSC_7040

Rajčatové a bazalkové pesto

K čemu se hodí pesto? Tradičně k těstovinám. Nejznámější je bazalkové pesto „ Genovese“.Pesto nemusí být jenom bazalkové. Při přípravě se používají různé bylinky, rajčata, ořechy, semena, luštěniny.. Pesta, která u nás najdete jsou vyráběny čistě přírodně. Jednou ze složek v našich pestech je Umeocet. Umeocet neboli ume-su vzniká jako „odpadní produkt” při procesu fermentace švestiček umeboshi. Japonské švestičky se nakládají spolu s listy perilly (shizo) a jejich vedlejší produkt nemá v podstatě s octem nic společného. Umeocet vám pokrm spíše osolí, než okyselí. Navzdory své chuti snižuje kyselost v těle. Chuť je slano-kyselá a příjemně osvěží zejména v letním období. Umeocet se skvěle hodí do zeleninových salátů, či k dochucení pokrmů.

Společnost vyrábějící tyto pochoutky je malá manufaktura nazývaná Hradecké delikatesy. Firma si zakládá na třech základních principech a to: na co nejšetrnějším – ekologickým pěstováním surovin s prokazatelnými vlastnostmi i zdrojem, jejich následného zpracování do delikátních a více či méně tradičních výrobků posledním principem je jejich následný a přímý prodej. Krom maximální snahy nešetřit na kvalitě a množství se společnost snaží dát chuti co největší zážitkovou hodnotu. Mixy bylin a výsledná chuť přichází zejména intuitivně a neustále se vyvíjí. To dává výrobkům úžasnou individualitu a také se velice často stává, že jsou produkty vylepšeny na základě podnětů zákazníků. To je vždy k prospěchu věci a vzhledem k tomu, že většina prodejů se uskutečňuje na farmářských trzích, tak má zákazník vždy možnost daný výrobek nejprve ochutnat před tím než ho zakoupí. Firma je také prvovýrobcem sušených rajčat v olivovém oleji na českém trhu.