Jednotlivé speciality budou pro mnohé gastronomickým zážitkem. Najdete zde totiž Pečeného králíka s vepřovým bůčkem, což jsou perfektně dochucené kousky králíka a vepřového bůčku, naložené ve voňavém koření a upečené dozlatova společně s cibulkou a s kořenovou zeleninou. Další specialitou je Kapr cibulář na pivu. Dopřejete si řádně nakořeněné porce kapra na cibulce, zalité pivním mokem a vše zvolna pečené, až se pivo téměř vyvaří. Nenechte si ujít ani Srnčí paštiku s portským vínem. Srnčí maso je díky své nezaměnitelné chuti velmi vyhledávaným artiklem i dnes. Snoubení hrubě mletého srnčího masa s portským vínem vytváří chuť skutečně jedinečnou. Nebude chybět ani Paštika z divočáka, což je velice chutná paštika provoněná divokým kořením a jalovcem. Její složení obsahuje i zeleninu a červené víno. Je snadno roztíratelná.
Další tradiční specialitou, kterou v bedýnce najdete, bude Český česnek v oleji a bylinách. Jedná se o český česnek “Paličák“ naložený v extra panenském olivovém oleji, bylinkách, doplněný o sušená rajčata, brusinky, tymián, chilli a mandle. Vhodný k sýrům, uzeninám nebo k naložení různých druhů masa.Radost vám udělá i Rajčatové pesto – pesto ze sušených rajčat je variací na tradiční bazalkové téma. Skvělé propojení sladko – slané chuti je naprosto delikátní. Dále zde najdete: Sušená rajčata v olivovém oleji s vlašskými ořechy, Česnekový salám Kmotr, Salám Saturn se zeleným pepřem, Malinový džem s bylinkami, Medovou pochoutku se směsí ořechů a v neposlední řadě Skořicovou medovinu, což je vynikající medovina s příchutí skořice doplněná směsí bylin. Má vyváženou a jedinečnou chuť, na kterou po ochutnání jen tak nezapomenete.
Bedna pro masožravce
V Bedně pro masožravce na rozdíl od předchozí bedny, najdete více masových výrobků. To rozvlní chuťové buňky každému muži, co miluje maso nadevše. Po vypáčení bedny, zde najde Pečenou křepelku podle paní nadlesní, což je specialita upravená podle tradiční receptury z hájenky. Je pečená na slanině se zeleninou a s divokým kořením. Vhodná i jako delikatesa k vínu. Dále se zde nachází Vepřové maso ve skutečně vlastní šťávě. Je to zkrátka Vepřovka jak má být – z 99% kvalitního vepřové masa – pouze nemleté vepřové maso a špetka soli. Bez přidané vody, pouze šťáva z masa. Abychom obsáhli všechny druhy masa, nesmí chybět ani Kachní stehýnka ve vlastním sádle pečená. Stehýnka jsou nejdříve pečená s kmínem. Sádlo, které je pod kůží se během pečení rozpouští a tím jsou pak stehýnka polévána. Ve sklenici nechybí ani samotný výpek. Ideální studená se salátem či rozpečená na pánvičce s troškou sádla, v němž jsou obalená. Dále si pochutnáte na: Jelení paštice s brusinkami, Jehněčí pečínce, Hovězím mase na drceném pepři, Sušeném hovězím masu, Sušeném krůtím masu. A co nesmí chybět k žádnému masu, je samozřejmě správná omáčka. Proto vám do bedýnky přikládáme také Grilovací omáčku česnekovou a Grilovací omáčku medovou.
Tyto delikatesy rozhodně vykouzlí úsměv na tváři každému pravému gurmánovy! Věříme, že už po přečtení tohoto článku se vám zbíhají sliny.