Cookies

Pro vaše pohodlné používání našeho e-shopu potřebujeme souhlas se zpracováním souborů cookies. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Rozumím".

Nastavení cookies

Zde si můžete upravit cookies dle vlastních preferencí

Potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies, abychom vám mohli zobrazovat informace v souladu s Vašimi zájmy.

Souhlas můžete odmítnout zde

Top 10 nepovedených velikonočních beránků

Datum: 21. 3. 2024
5 minut čtení

Beránek ze sladkého těsta patří na velikonoční tabuli. Těchto 10 svátečních monster bohužel asi mělo nejlépe zůstat v troubě a místo nich by byl lepší výlet do supermarketu. Kdo odvážně dočte až nakonec, dočká se také našeho receptu! 

1) Poleva z pekla

Beránek 1

Tvarově by to nebylo až tak špatné, ale “zdobení” z tohoto beránka bohužel udělalo něco z říše hororu. 

2) Těžké popáleniny

Beránek 2

Pokus s čokoládou se bohužel nepovedl a místo toho beránek vypadá, jako by měl rovnou zamířit na oddělení popálenin. 

3) Třetí oko

Beránek 3

Tady máme čest s opravdu avantgardním kouskem, který se svým třetím okem nechal inspirovat nejspíše ve východní filozofii. Plus bonusová kočka, která z něj také není moc nadšená. 

4) Aspiková nestvůra

Beránek 4

Ne každý si potrpí na sladké, ale při pohledu na tento výtvor ze zeleniny a aspiku asi každého pžejde chuť úplně na všechno. 

5) Démon místo beránka

Beránek 5

Velikonoce jsou křesťanským svátkem, ale tento beránek by mnohem spíše potěšil Antikrista. 

6) Zajíčci jako záchrana

Beránek 6

Čokoládoví zajdové po stranách nedokáží odvést pozornost od centrálního problému, kterým je doslova se rozpouštějící beránek se zoufalým pohledem v očích. 

7) Beránek?!?!

Beránek 7

Taky byste koukali vyjeveně, kdyby vám jako beránkovi zmizeli nejenom rohy, ale hlavně i uši. 

8) Slušný pokus

Beránek 8

Očividně byla použita hezká forma, ale vyndávání beránka z ní se už jaksi nepovedlo. 

9) Snaha nebyla

Beránek 9

Tady se ani nepeklo, ale děti budou tak jako tak z marshmallows nadšené, tak co. 

10) Totální kapitulace

Beránek 10

No, na rozdíl od ostatních je tady aspoň jasné, co má tato čokoládová kláda představovat. 

Náš recept na perfektního velikonočního beránka 

Chcete se vyhnout beránkové katastrofě? Tak použijte náš recept, který vám vykouzlí chutného a krásného beránka! 

Beránek 11

Ingredience: 

Na těsto: 

500 g hladké mouky 

7 g sušeného droždí 

100 g cukru 

špetka soli 

1 vanilkový cukr 

100 ml mléka 

100 g másla 

2 vejce 

Na zdobení: 

1 vejce (na potření) 

mandle nebo rozinky (na oči a nožičky) 

Postup: 

Příprava těsta:

V teplém mléce rozpusťte droždí a nechte 10 minut kynout. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Přidejte rozpuštěné droždí, vejce a na kostičky nakrájené máslo. Vypracujte hladké těsto, které nechte v míse přikryté utěrkou kynout zhruba 1 hodinu, nebo dokud zdvojnásobí svůj objem. 

Tvarování beránka:

Po vykynutí těsta ho znovu prohněťte a rozdělte na dvě části. Jednu část těsta rozválejte na plát o tloušťce asi 1 cm. Z něj vykrájejte tělo beránka (tvar podobný kola s krátkým ocasem). Z druhé části těsta vyrobte 4 válce (nožičky) a 2 menší kuličky (hlavu a ocas). Uložte tělo, nožičky, hlavu a ocas na plech vyložený pečícím papírem. Vše lehce spojte. 

Předpečení a zdobení:

Beránka nechte ještě zhruba 15-20 minut kynout. Předehřejte troubu na 180°C. Před pečením rozšlehejte vejce a potřete jím povrch beránka. Na oči a nožičky můžete přidat mandle nebo rozinky. Pečte beránka v předehřáté troubě asi 20-25 minut, dokud nezezlátne. 

Tip: Pokud máte rádi sladší těsto, můžete do něj přidat i trochu citronové kůry nebo kandovaného ovoce. 

Citron

Po upečení nechte beránka vychladnout a pak můžete slavnostně servírovat k velikonoční tabuli. Dobrou chuť! 

Nepečete beránky? Tak využijte ušetřeného času a přečtěte si o zajímavostech o Velikonocích nebo začněte vybírat originální dárky pro vaše blízké. 

Další zajímavé články

Den námořníků

Datum: 22. 6. 2025
5 minut čtení

Slyšeli jste někdy o tom, že se slaví Den námořníků? Každoročně připadá na 25. června a svým způsobem má připomínat důležitost lodní dopravy. Co dalšího symbolizuje a jak se slaví? Na to se společně podíváme.

Světový den rybářství se každoročně slaví 27. června. Tento den je věnován nejen profesionálním rybářům, ale také všem milovníkům rybaření po celém světě. Je to skvělá příležitost oslavit rybaření jako koníček, uctít přírodní zdroje a zvýšit povědomí o důležitosti ochrany vodních ekosystémů.

Bojíte se pátku 13. nebo vás nechává úplně klidnými a z žádných nešťastných událostí nemáte strach? A víte vlastně vůbec, proč je pátek 13. považován za smolný den? Jestli ne, pusťte se do čtení!